Проекти

Партньорство с училище „Elisabeth Selber“

Партньори сме на училище „Elisabeth Selber“ от Hameln, Германия по програма ЕРАЗЪМ. Училището е номинирано за училище на бъдещето в Германия и е получило отличие за най-добро училище от г-жа Ангела Меркел.
Партньорството включва практика на немски студенти в часовете на учениците.

„На крилете на песента“

Инициативата е на сдружение „София – дух и култура“, а партньори в нея са Столична община, сдружение Фридрих Шилер, издателство Лисиче, Сонарт ЕООД и галерия А+.

„На крилете на песента“ предствлява детски музикален албум с 15 песни от Шуберт, Шуман, Менделсон, Брамс и Григ. Тези песни са подбрани по съдържание за детската аудитория и към всяка от тях се създадава уникална илюстрация и адаптиран превод на думите. Заедно с QR кодове, които позволяват музиката да се слуша онлайн от всяко устройство, илюстрациите и преводите ще бъдат включени в интерактивна детска книжка, която развива творческото въображение и способността на децата за активно слушане на музика.

Децата на Сдружение Шилер участват в конкурс за детски превод от немски на български език на две от поемите, включени в пътеводителя. Най-добрите преводи ще бъдат публикувани и авторите им ще получат предметни награди. Логото на Сдружението също ще бъде отпечатано в книжката.